Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)nečekejte ovace. Když jsem kdysi zjevila názor Karla Pecky na švejkovství, kdy se v národě švejkovsky každý tak nějak přizpůsobil, každý uměl vykutáleně věci zařídit, každý lhal a uměl si to okecat ...nelíbilo se to tu ani trochu. Jak v knize Jana Lukeše Pecka říká, čtyřicet let komunismu bylo ideálnim pařeništem pro švejkovské nátury a tito ve Švejkovi nikdy neuvidí nic slizského. Je to poněkud nemilosrdné, ale vpodstatě o tom píšete...a jisté zrcadlo to je.

2 0
možnosti

"Každý lhal"? Opravdu každý?

1 0
možnosti
Foto

Je mi líto...bohužel...ale i ten, co nocí pašoval v ruksaku Škvoreckého a texty opsané na psacím stroji nekde ve sklepě, potkal-li domovnici, řekl, že nese domů buchty od babičky. Nevím, co chcete slyšet. Pan Kostelka se v socialistických seriálech nesmočil, ale kličkovat musel až běda. Jestliže žijete v režimu, kde svou pravdou ohrozíte mnoho dalších...lžete. Hezký víkend:-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Zabývám se imaginárními světy, jazykem, událostmi. Vytvářím příběhy, ve kterých se pokouším zachytit skutečné prožitky, abych měl pocit, že běží o něco vážného, co se hned nerozplyne jako pára. Vlastně stále hledám co nejvěrnější obraz reality, sebe i druhých. Své "nálezy" jsem publikoval v několika knihách, elektronických či papírových.

Seznam rubrik