Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborně, měl jsem z jeho "fenoménu" podobný pocit a povedlo se vám to v jednom krátkém článku úplně přesně shrnout a vystihnout.

Nestvořili ho politici, ani ho neporodil Kalousek (hláška z parlamentu), je to obraz nás samých, takový je obraz naší postkomunistické společnosti.

Jen věřím, že se měníme k lepšímu a s tou změnou zmizí i onen "fenomén".

0 0
možnosti
Foto

R^není ani tak schopný jako ostatní jsou neschopní:-/

0 0
možnosti
Foto

MAKRLÍK: Ať demonstranti proti Babišovi počkají do příštích voleb

2 0
možnosti

M56i35l41a79n 43K35e47s20l

24. 11. 2018 22:53

Je schopný.Ještě mnoho může udělat.Proč jej nevyužít.Hlavu bych si s nim nelámal.Nechal bych ho tam do té doby než jej zavřou.

3 0
možnosti

Babiš se nezjevil ani tak díky svým schopnostem, jako neschopnosti zbytku politické scény. Když chcete lidem vzít Babiše, nabídněte jim někoho lepšího: 1.Schopného, cílevědomého. 2. Relativně čestného a důvěryhodného. 3.Schopného oslovit většinu a ne jen vybrané skupiny a polarizovat společnost. 4. Jen velmi střídmě prounijního a dost jasně pročeského, odmítajícího například migraci muslimů do Evropy (jistě, to je podmínka sporná, ale je to jakési populistické minimum.) a mohl bych pokračovat, ale už tyto body jsou nesplnitelné. Proč? Takový člověk v tomto politicko - mafiánském režimu neměl šanci uspět. A jak ten systém vznikl? Po roce 89 se rozhodovalo, jakou cestou půjdeme a byla vybrána cesta reprezentovaná V.Klausem. "Nemáme elity, dovolme tedy mafiánům krást, jen tak spolehlivě a rychle rozhýbeme ekonomiku zaručíme, že do vedení se dostanou ti nejschopnější (=všehoschopní vexláci i bývalí prospěcháři s komunistickou minulostí, nikoli přesvědčením), morálku vyřešíme potom, až se zlodějům/zbohatlíkům narodí druhá generace, tu už nebudou moci lidé se zlodějinami spojovat." Jenže právě v této věci se přepočítal. Nevznikla "elita". Dětmi zlodějů a mafiánů jsou buď neschopní moulové (ve stínu ,macho otce se většinou macho synové nerodí, rodí se jim holky a slaboši), nebo vychovali opět zloděje a mafiány. Takže jakous takous ekonomiku máme, věrohodné elity ne, jen ojedinělé ostrůvky bez politického vlivu, jednotlivce věnující se obvykle svému oboru, uzavřeni ve své bublině poměrně vzdálené od reálného života. Když lidem vezmete Babiše, najdou si jiného, tradičním stranám už nevěří, ty selhaly když byly u moci a selhaly i v opozici proti Babišovi.

A nevidím z toho dnes cesty ven. Společnost je rozdělena na my a oni a propojují ji jen peníze. Žádné ideály, žádné směřování a v dohledu nikdo, kdo by vizi nabídl, zůstala jen snaha, aby zítra ráno nebylo hůř. To bohužel jako smysl existence nestačí. Budeme muset spadnout více na ústa, aby došlo k přehodnocení priorit.

13 1
možnosti

P17e32t41r 91S80k60á49c95e95l

25. 11. 2018 19:25

4. Jen velmi střídmě prounijního....to si děláte legraci, on si pod sebou větev (dotace EU) nepodřeže, na to je příliš fikaný. Tuto větu píši od doby, kdy pan Babiš vstoupil do politiky. A je to škoda, neboť poučení pro nás se nabízí: M.Thatcherová se obklopila schopnými ministry, předtím úspěšní podnikatelé, šéfové institucí. Ale - museli se zbavit všeho předchozího. Takže potom 11 roků úspěšně vládli V.Británii. Co my ve vládě máme za výkvět? Např. když jeden z nich odmítl nabídku pana Babiše, aby ho zastoupil ve funkci předsedy vlády? Přeci všichni ministři bez rozdílu by měli být jako vlčáci lační po postu předsedy vlády. Nikoliv po jeho moci a blahobytu, ale aby dokázali vést tento stát ještě líp než-li on. A neříkejte mi, že pan Babiš je jednička. Jsou i schopnější podnikatelé, kteří bez závratných dotací z Bruselu zbudovali svoje podnikatelské impérium. Ale - do politiky nechtějí, vlastní svoboda je jim nade vše. Škoda.

0 0
možnosti

„Moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně.“

2 0
možnosti

svatá pravda, škoda že si nepamatuju, kde jsem na tohle heslo poprvý narazil

1 0
možnosti

Váš nadpis bych opravila, měl správně znít; Moje posvátná závist z Andreje Babiše. Neříkejte že vám nedochází, že když budete pořád vykřikovat antiBabiš tak že mu přidáváte v příštích volbách procenta k výhře. Podle toho co jste napsal tak nedochází.

9 2
možnosti

Souhlasím. Četl jsem dvakrát a nevím kolik se najde lidí kteří mohou plně souhlasit s výplody autora. Základní myšlenky jsou zajímavé, škoda že je dohání do absolutna = absurdna (to je hned vedle sebe). Plete do toho miliardy a majetek až to působí závistivě jako že si miliardář pohrává s republikou. Podle mne výstižnější, kratší a pravdivější charakteristiku úspěchu fenoménu Babiš napsal pode mnou pan Zapletal.

4 0
možnosti

Různí lidé se fenomén Babiš snaží uchopit různě, ale co se mě týká, vysvětlení zůstává stále stejně prosté - lidé jsou prostě natolik znechuceni "tradičními" politickými stranami, že raději překousnou Babiše i se všemi jeho neduhy.

Nicméně některé pasáže článku byly nápadité a pobavily;-)R^

12 0
možnosti

Máte z jedné strany příliš bujnou fantazii a z jiné strany příliš malou.:-)

6 1
možnosti
Foto

O79t95a49k25a29r 67S28e86k58l

24. 11. 2018 9:46

Neotřelé názory , většinu beru. AB dělá dle mne jednu chybu. Nevím , jak jeho firmy -ale "hnutí" se po jeho odchodu ( nemoc , soud....) stane "nehnutím". Zhroutí se jak domek z karet . AB vládne naprosto jednoznačně , nevychovává si žádného eventuálního (zá-) nástupce.

Stejné je to u Oka-můrovců. Myslím , že ti podržtaškové - místopředsedové a pod - v obou "hnutích" nemají ani přístup ke stranickým penězům.

Takže : stačí počkat , čas to vyřeší. Stejně tak na Hradě.:-)

3 8
možnosti

J71i26r27i 48M92e71n68s50i64k

24. 11. 2018 20:11

No jen aby jste se toho dožil. Karma je zdarma.Rv

2 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Zabývám se imaginárními světy, jazykem, událostmi. Vytvářím příběhy, ve kterých se pokouším zachytit skutečné prožitky, abych měl pocit, že běží o něco vážného, co se hned nerozplyne jako pára. Vlastně stále hledám co nejvěrnější obraz reality, sebe i druhých. Své "nálezy" jsem publikoval v několika knihách, elektronických či papírových.

Seznam rubrik