Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Podle meho EU dala vic malym statum ( jako Cesko) nez si toho lide jsou vedomi.

Uz jen to ze se Cesi mohou pohybovat po celem kontinente, pracovat a zit na stalo to je velke plus. Bohuzel dnes panuje velka proti-EU nalada.

Trump novy President USA a Brexit,ted kazdy ceka ktery stat bude dalsi proti intergraci.Mnoho lidi si bohuzel neuvedomuje ze zijem v uplne jinem svete nez pred par lety. Dnes kdy spojeni s nekym na druhem kontinente je za par vterin,a muzete s kykoliv komunikovat,svet se najednou hrozne zmensil. Muzete pres internet objednat letenky kam koliv do sveta, zabalit a proste letet,kdyz se vam tam zalibi,tak muzete hledat praci a zpusob jak tam zusta. To jsou veci ktere jen pred par lety byly dost nemozne.

Hodne lidi ma strach ze jejich kultura,stat,rec budou pohlcene Globalizaci, bohuzel je to opravene.Kdyz si clovek uvedomi,jak Anglictina se stala jazykem ktery dnes pouziva skoro kazdy neni divu. Jak bude vypadat Cesko za 50-70 let? Zda se mi ze Cestina svet neohromi, ale Anglictina bude postupovat. Bohuzel Globalizace ma svoje mouchy a proto lide ( hlavne na venkove) se bouri,chteji aby se jejich svet nezmenil.

0 0
možnosti
Foto

Když už Unie vybudovala Schengenský prostor, který vám umožňuje bez problémů cestovat a pracovat tam, kde to považujete za vhodné a výhodné, proč si ten prostor nebrání před nájezdy všežravých a nic nerespektujících hord? Tam je totiž ta hlavní příčina, neschopnost a neochota cokoli udělat, aby se věci vrátily do zajetých kolejí. Kdyby se lidé v Evropě dnes necítili ohroženi, odstředivé tendence by byly minimální.

3 0
možnosti

To je zavist, protoze vam to neumoznuje?

0 0
možnosti

máte ve svém příspěvku, pane, hodně diskutabilních tvrzení, není prostor tak "mocenské pravomoci, lépe spravovány na vyšší úrovni", nebo "občané požadují efektivní systém, ale zdráhají se přenést na něj nástroje leg. a výkonné moci" - nevzpomínám si, že by se mě někdo ptal, když si do Bruselu usurpuje jakýkoliv "nástroj" leg. a výkonné moci..a tak bych ze svého pohledu rozebral jedno Vaše tvrzení za druhým

1 0
možnosti
Foto

není to tak svévolné, jak si představujete. možná se Vás neptal osobně, což by prakticky ani nešlo, neboť žijeme v zastupitelské demokracii, ale o legislativě Unie hlasuje Váš evropský poslanec, o výkonné moci rozhoduje především Evropská rada, čili premiér. obě funkce můžete ovlivnit svou volbou. jiná vážnější rozhodnutí stále podléhají schválení na úrovni národních parlamentů.

0 0
možnosti

Na Brity především zapůsobila lživá manipulace Farage a Johnsona

2 1
možnosti

a když už píšu, tak kdo lhal, se uvidí až časem, jestli představitelé EU nebo představitelé anglického lidu

1 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1521x
Zabývám se imaginárními světy, jazykem, událostmi. Vytvářím příběhy, ve kterých se pokouším zachytit skutečné prožitky, abych měl pocit, že běží o něco vážného, co se hned nerozplyne jako pára. Vlastně stále hledám co nejvěrnější obraz reality, sebe i druhých. Své "nálezy" jsem publikoval v několika knihách, elektronických či papírových.

Seznam rubrik